Названо найкращу і найгіршу пенсійні системи світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найкращу і найгіршу пенсійні системи світу

Світ
7754
В Ісландії найкраща пенсійна система в світі. Країна посіла перше місце в глобальному пенсійному індексі Mercer CFA Institute.
Нідерланди і Данія опинилися на другому і третьому місці відповідно. У дослідженні наголошується, що уповільнення зростання зарплати, історично низькі процентні ставки і низька прибутковість багатьох класів активів створюють додатковий фінансовий тиск на пенсійні системи.

Пенсії в Німеччині. Чи приклад це для України? 👴🧓

Названі і найгірші пенсійні системи світу. Так, з 43 країн Таїланд посів останнє місце, за ним слідують Аргентина і Філіппіни через те, що їхні системи мають «серйозні недоліки або упущення, які необхідно усунути».
Великобританія і Китай, що посідають 9-е і 28-е місця відповідно, показали найзначніше поліпшення в порівнянні з минулим роком в результаті пенсійної реформи. США, що посідають 19-е місце, могли бути вище в рейтингу, якби підвищили мінімальну пенсію, відзначили в Mercer CFA Institute.
Минулого року Нідерланди були на першому місці в цьому індексі. Аутсайдерами експерти тоді назвали Аргентину і Таїланд.

Довідка Finance.ua:

  • з 1 грудня 2021 у зв’язку із зростанням мінімальної зарлати в Україні підвищиться мінімальна пенсія за віком для пенсіонерів віком від 65 років за наявності у них страхового стажу 30/35 років з 2 400 до 2 600 грн (40% від збільшеної МЗП з 6 500);
  • згідно з опитуванням, низькі зарплати і пенсії є основною проблемою в Україні, у порівнянні з іншими країнами – так вважають 41% опитаних;
  • за статистикою Пенсійного фонду, в Україні близько 2,7 млн осіб продовжують трудову діяльність після виходу на пенсію. Про те, як оформити пенсію працюючим пенсіонерам, ми писали за посиланням.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас