В Україні запрацюють спецкамери для «карантинного» контролю: головний санлікар розкрив деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запрацюють спецкамери для «карантинного» контролю: головний санлікар розкрив деталі

Казна та Політика
825
Чиновники МОЗ вивчають можливість використання камер відеофіксації для моніторингу дотримання протиепідемічних вимог.
Про це повідомив журналістам головний санітарний лікар Ігор Кузін.
За його словами, мова йде про використання спеціального програмного забезпечення, яке не дозволяє ідентифікувати особу, але протягом декількох годин видає фінальні цифри, скільки було порушень дистанції, маскового режиму тощо.
Він не раз акцентував, що при впровадженні пілотного проєкту відеофіксації жодна особа не буде ідентифікована і не будуть застосовуватися ніякі штрафні санкції.
«У свою чергу МОЗ отримуватиме інформацію про загальний відсоток дотримання протиепідемічних вимог. Якщо результат буде нас влаштовувати, то проєкт пошириться і на інші області країни», — додав Кузін.
Проєкт ініційований ВООЗ і наразі перебуває на фінальній стадії розробки. Зараз проходить етап остаточної біоетичної експертизи, і якщо вона дасть позитивний висновок, то міністерство зможе перейти до початку цього проєкту.
Раніше Кузін анонсував, що в листопаді в двох найбільших містах України запрацюють перші відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції.
Нагадаємо, з 21 жовтня в Україні стартують масові перевірки закладів громадського харчування, транспорту, ринків та інших місць скупчення людей. Мобільні групи будуть сканувати QR-коди Сovid-сертифікатів за допомогою спеціальних планшетів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас