Понад 22 млн грн збитків на оренді кінотеатру «Київ»: у справі оголосили підозри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 22 млн грн збитків на оренді кінотеатру «Київ»: у справі оголосили підозри

Кримінал
252
Директору Департаменту комунальної власності Києва, його першому заступнику і директору КП «Київкінофільм» повідомили про підозру у службовій недбалості, через що столиця недоотримала понад 22 мільйони гривень за оренду приміщень кінотеатру «Київ».
Про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.
Шевченківська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру посадовцям у службовій недбалості, внаслідок якої територіальна громада столиці недоотримала кошти за оренду приміщень кінотеатру.
Встановлено, що у 2019 році перший заступник начальника Департаменту комунальної власності Києва і директор КП «Київкінофільм» уклали з приватним товариством тристоронній договір щодо оренди приміщень кінотеатру «Київ» площею понад 7 тис. кв. м на вул. Великій Васильківській, 19.
Орендна плата, визначена протоколом засідання конкурсної комісії, становила 2,1 млн грн без урахування ПДВ за базовий місяць.
Виплати у повному обсязі були здійснені товариством у період з червня по листопад 2019 року включно. Однак у подальшому орендар звернувся до Департаменту комунальної власності Києва з проханням перевірити стан використання будівлі кінотеатру. У зв’язку з цим директор департаменту утворив комісію, яка вже наступного дня склала акт про зупинення виконання сторонами своїх зобов’язань по договору оренди в частині нарахування та сплати орендної плати через неможливість використання орендарем приміщень кінотеатру.
Зазначений акт став підставою для припинення нарахування орендної плати, починаючи з грудня 2019 року, і був підписаний представником балансоутримувача – директором КП «Київкінофільм» та керівником відділу Департаменту комунальної власності Києва.
В ході досудового розслідування встановлено, що складення вказаного акту не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів в частині придатності об’єкта оренди до використання за цільовим призначенням відноситься до компетенції суду.
Крім того, згідно з висновком комплексної судової будівельно-технічної експертизи, приміщення кінотеатру «Київ» повністю придатне на теперішній час для експлуатації за цільовим призначенням – організації кінопоказів.
Внаслідок несумлінного виконання вищезгаданими особами своїх службових обов’язків щодо забезпечення контролю за виконанням умов укладеного договору, а також звільнення орендаря від орендної плати у спосіб, не передбачений законодавством, територіальній громаді Києва завдано матеріальної шкоди на суму понад 22 млн грн у вигляді недоотриманих щомісячних орендних платежів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас