Прийняття квартири в новобудові: чек-лист (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прийняття квартири в новобудові: чек-лист (інфографіка)

Особисті фінанси
2930
Прийняття квартири від забудовника – один з найвідповідальніших моментів, пов’язаних з купівлею власного житла.
Finance.uа як портал, що дбає про ваші гаманці, дізнався, на що дивитися і чим варто озброїтися, вирушаючи на огляд квартири.
Як проводити прийняття? Як зазначають експерти Нерухомі, перш за все потрібно уважно вивчити і взяти з собою інвестиційний договір. У ньому має бути розділ, де перераховується обсяг робіт і комплектація квартири – з цього пункту і слід починати огляд квартири. Тобто, якщо в договорі зазначено, що стіни будуть заштукатурені, а на ділі цього немає, потрібно вимагати від забудовника проведення цих робіт.
Крім того, перевірте, чи не залишилося у квартирі будівельного сміття, адже вивозити його має саме забудовник.
Під час огляду краще уважно оглядати кожну кімнату по черзі – поки не перевірите одне приміщення повністю, до наступного краще не приступати. Навіть якщо представник компанії забудовника вас постійно підганяє – не звертайте уваги. Ви маєте повне право витратити на це будь-яку необхідну вам кількість часу, а зробити все уважно – у ваших же інтересах.
Які інструменти взяти з собою? Цей список краще коригувати залежно від стану квартири, однак найчастіше на прийняття квартири у забудовника експерти радять озброїтися спеціальними інструментами:
  • звичайна або лазерна рулетка допоможе виміряти, наприклад, ширину дверних прорізів або висоту стін;
  • будівельним рівнем можна перевірити вертикалі;
  • косинцем необхідно буде перевірити кути стін, дверних прорізів і укосів;
  • маркером або кольоровою крейдою ви можете зробити позначки;
  • потужний ліхтар, в ідеалі налобний, необхідний для огляду санвузлів і комор;
  • кілька аркушів А4 допоможуть перевірити якість вентиляційних отворів;
  • блокнот і ручка для записів;
  • телефон чи фотоапарат, аби одразу сфотографувати недоліки.
Запишіть і сфотографуйте всі показання лічильників і факт наявності або відсутності пломб на них. Якщо знаходите якийсь дефект, відзначайте його маркером або крейдою, нумеруйте, фотографуйте і записуйте інформацію про нього в спеціальну відомість. Підписану представником забудовника копію обов’язково залиште собі.
Прийняття квартири в новобудові: чек-лист (інфографіка)
Прийняття квартири в новобудові з чистовою обробкою. Проведіть всі перевірки, як і в випадку з чорновою обробкою. Додатково зверніть увагу на таке:
  • плитка. Обов’язково простукайте кожен прямокутник плитки. Якщо піде глухий звук – там є порожнечі, де в майбутньому розводитиметься грибок. Плитка має бути покладена не тільки геометрично рівно, але ще і на одному рівні, без виступів або заглиблень;
  • шпалери і покриття для підлоги. Шпалери мають бути поклеєні рівно, без видимих стиків або нахлеста. Не повинно бути бульбашок і патьоків клею. Підлога має бути рівною, не скрипіти і не провалюватися при ходьбі;
  • двері. За аналогією з вхідними дверима, перевірте правильність монтажу і геометрії міжкімнатних дверей. На дверях не повинно бути подряпин, відколів і вм’ятин.
  • розетки. Влаштуйте тест розеток за допомогою потужного електроприладу (наприклад, фену). Якщо кабель пошкоджений, електрику відразу виб’є;
  • сантехніка. Кілька разів спустіть воду в унітазі. Бачок не повинен протікати і сильно шуміти при наповненні. У раковині, ванні і/або душовій кабіні слід перевірити працездатність зливу. Наповніть їх водою і оцініть швидкість стоку.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви зібралися зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог іпотечних кредитів.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас