Освітній серіал «Кіберняні» від Moneyveo з’явився на порталі MEGOGO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Освітній серіал «Кіберняні» від Moneyveo з’явився на порталі MEGOGO

Особисті фінанси
25
У 10 випусках експерти розповідають про правила поведінки у мережі, які допоможуть користувачам захистити приватну інформацію та кошти від зазіхань онлайн-шахраїв. Наприклад, СЕО Moneyveo Альона Андронікова в одній із серій нагадала про необхідність регулярно оновлювати програмне забезпечення на комп’ютерах, смартфонах та всіх пристроях, підключених до інтернету.
«Якщо користувач не оновлює програми своєчасно, зловмисники можуть використати їх “больові” місця під час наступних хакерських атак. Адже після появи оновлень недоліки програмного забезпечення публікуються у відкритих джерелах, про що шахраям нескладно дізнатися. Таким чином, вони можуть використати вразливу інформацію у своїх махінаціях», – констатувала Альона.
Зі свого боку, керівник відділу бренд-менеджменту Moneyveo Тарас Кучерявий в одному з відео описав популярні методи соціальної інженерії – фішинг та смішинг. Він нагадав, що зазвичай фішингові або смішингові повідомлення надходять на email та в SMS. У вкладеннях та посиланнях вони містять зашифровані віруси. Тож, аби не потрапити на гачок злочинців, підкреслив Тарас, важливо перевіряти дані адресанта вручну і не переходити за посиланнями із сумнівних повідомлень.
Нагадаємо, що вперше серіал «Кіберняні» з’явився у 2020-му році на порталі Дія. Його було створено в рамках проєкту Міністерства цифрової інформації «Цифрова освіта». Компанія Moneyveo, для якої захист конфіденційних даних є пріоритетним питанням, постійно нагадує клієнтам про безпечну поведінку в мережі.
За матеріалами: Moneyveo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас