У 2022 році видатки на штучний інтелект у Європі досягнуть 22 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2022 році видатки на штучний інтелект у Європі досягнуть 22 млрд доларів

Технології&Авто
244
Фахівці аналітичної компанії IDC прогнозують, що європейські витрати на системи штучного інтелекту (ШІ) в 2021 році складуть 17,3 млрд доларів, а в 2025 році перевищать 50 млрд доларів. При цьому середньорічне зростання в період з 2021 по 2025 рік складе 26,7%.
На думку аналітиків, найбільше витрачати на ШІ протягом зазначеного періоду будуть банки і виробництва.
У довгостроковій перспективі швидше зростатимуть видатки на охорону здоров’я. Витрати на ШI в роздрібній торгівлі будуть в основному зосереджені на автоматизації обслуговування клієнтів і впровадженні механізмів рекомендацій і автоматизації процесу продажів.
Виробництво спрямовуватиме більшу частину своїх інвестицій в ШI на рішення та системи для управління якістю та системи, які допоможуть своєчасно проводити профілактичне обслуговування.
«Європейські видатки на ШІ досягнуть в 2022 році 22 млрд доларів, і ринок значно зросте, а це означає, що європейські компанії будуть розглядати ШІ як пріоритетну технологію, яка матиме значний вплив на різні галузі, – вважає Андреа Мінонн (Andrea Minonne), старший аналітик IDC. – Європейські компанії збільшують інвестиції в інтелектуальні рішення, оскільки вони усвідомили цінність впровадження інтелектуальних і автоматизованих підходів під час торішньої пандемії COVID-19 з точки зору ефективності бізнесу і цифрової стійкості».
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас