Від 5,5 мільйонів євро: названо ціну та дату прем'єри грецького гіперкара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від 5,5 мільйонів євро: названо ціну та дату прем'єри грецького гіперкара

Технології&Авто
517
Грецька компанія Spyros Panopoulos Automotive розкрила дату прем’єри свого 3000-сильного ультракара Chaos – інноваційний автомобіль повністю розсекретять 1 листопада цього року.
Кожен аспект автомобіля – незвичайний. Деталі його конструкції, точніше їх форми, спроєктовані комп’ютером – інженер вводить потрібні параметри навантаження для деталі, а програма прораховує оптимальну форму для оптимального співвідношення маси та міцності. Більшість деталей “друкується” з металевого порошку на принтері. Матеріали для друку, а також усі інші компоненти конструкції являють собою передові розробки.
Автомобіль оснащений 4-літровим V10 власної розробки з двома турбокомпресорами. Він може працювати на звичайному бензині чи біоетанолі. На бензині автомобіль може пересуватись громадськими дорогами та повинен працювати в режимі пониженої до 2000 к.с. потужності, тоді як з біоетанолом у баку мотор може розвивати 3000 к.с., але в такій конфігурації призначений лише для треку. Мотор під’єднаний до 8-швидкісної роботизованої трансмісії з приводом на обидві осі. Ультракару SPA Chaos обіцяна максимальна швидкість у 500 км/год і прискорення до 100 км/год за 1,8 секунди.
Відомо, що базова комплектація обійдеться в 5 500 000 євро, а топова коштуватиме замовнику 12 400 000 євро. Таке розкриття цін для виробників ультрадорогих екзотичних автомобілів також незвичайне явище, як і сам Chaos.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас