В МВС розповіли, скільки камер автофіксації планують встановити на українських дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МВС розповіли, скільки камер автофіксації планують встановити на українських дорогах

Казна та Політика
778
Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів в інтерв’ю РБК-Україна про встановлення камер контролю швидкості та розподіл отриманих від них коштів.
На першому етапі встановлення камер автофіксації у Києві та Київській області, нажаль, не призвело до зниження кількості ДТП. Навпаки, у деяких місцяхі кількість аварій була майже удвічі більшою, ніж за аналогічний період до встановлення камер. Проте, приблизно за рік роботи спідкамів вони принесли понад 376 млн гривень (14 мільйонів доларів) у вигляді штрафів.
Саме тому у МВС планують значно збільшити кількість камер контролю швидкості на дорогах. Встановлювати їх обіцяють у «місцях концентрації ДТП».
«Ми виходимо з місць концентрації дорожньо-транспортних пригод. Безумовно, камери можна встановити скрізь, але коли ми бачимо, що на території України є, скажімо там, 2000−2500 місць концентрації ДТП, то наше першочергове завдання — це встановлення камер спостереження і відповідних комплексів автофіксації саме там. Тими темпами, якими на сьогодні це впроваджується, ми можемо це зробити років приблизно за 15», — вважає Євгеній Єнін.
«Водночас є більш креативні ідеї. Ми хотіли би вийти вже незабаром з ініціативою в законодавчому порядку встановити систему розподілу надходжень від штрафів за порушення правил дорожнього руху. На нашу думку, від 10 до 30% надходжень від цих штрафів могли би скеровуватись до місцевих громад, які встановлюють відповідні комплекси автофіксації в місцях, погоджених з Національною поліцією, і з тим, щоб розвивати дорожню інфраструктуру», — висловлює пропозицію Євгеній Єнін.
Нагадаємо, що зараз на українських дорогах вже встановлено 178 камер фіксації швидкості.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас