Оцінка SpaceX перевищила $100 млрд, а статки Ілона Маска злетіли до $223 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінка SpaceX перевищила $100 млрд, а статки Ілона Маска злетіли до $223 млрд

Фондовий ринок
546
Днями після вторинного продажу наявних акцій SpaceX на суму до $755 млн за ціною $560 за штуку оцінка компанії досягла $100,3 млрд.
Зараз SpaceX – друга за величиною оцінки приватна компанія в світі – космічне підприємство Ілона Маска поступається тільки китайській Bytedance з оцінкою $140 млрд, але випереджає фінтех-компанію Stripe ($95 млрд), згідно з даними CB Insights.
SpaceX також залишається однією з найбільш високо оцінених приватних компаній у світі, і завдяки стабільному нарощуванню капіталу її акції вважаються одними з найбільш затребуваних серед будь-яких компаній, що готуються до IPO. Але купити акції SpaceX на біржі вийде ще не скоро – IPO відбудеться не раніше, ніж міжпланетний корабель SpaceX Starship почне регулярно возити людей на Марс і назад на Землю. З іншого боку, за оцінкою Ілона Маска, перша висадка людини на Червону планету може відбутися вже в найближчі шість років.
Після вторинного продажу акцій SpaceX статки Ілона Маска зросли до $223 млрд і він ще сильніше відірвався від Джеффа Безоса (2-е місце з капіталом $191,6 млрд) в рейтингу найбагатших людей планети Forbes Real Time Billionaires, який оновлюється в режимі реального часу.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас