Можемо потрапити до чорного списку: Рожкова назвала ризик криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Можемо потрапити до чорного списку: Рожкова назвала ризик криптовалют

Казна та Політика
1743
У світі ще не досягнули консенсусу, як регулювати криптовалюти. Про це заявила перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова під час Київського міжнародного економічного форуму.
«Закон про криптовалюту не підписаний. Кілька тижнів тому у нас була цікава та довга дискусія, де ми обговорили ризики, що несуть за собою криптовалюти. Я не кажу зараз про фіатні валюти, я кажу про криптоактивні. Сьогодні у світі немає консенсусу щодо того, як регулювати ці валюти», — сказала вона.
Рожкова зауважила, що єдиний консенсус, якого вдалося досягнути — це те, що криптовалюти не є платіжним засобом.
«Там ще треба працювати. Для того, щоб це не перетворилося на якісь піраміди, важливе питання фінансового моніторингу. Серйозно звертають увагу всі гравці ринку на те, як виконувати законодавство у процесі обігу криптоактивів. Це великий ризик для наших інвесторів, зокрема тому, що ми можемо потрапити у чорний список», — сказала Рожкова.
Нагадаємо, 8 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект про віртуальні активи, спрямований на легалізацію криптовалют в Україні. Він повинен законодавчо врегулювати статус віртуальних активів та сприяти детінізації ринку криптовалют в Україні.
Однак Володимир Зеленський 5 жовтня повернув на допрацювання до Верховної Ради закон про віртуальні активи. Президент України зазначив, що положення закону не відповідають конституційним вимогам.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас