Уряди України та Пакистану готують преференційну торговельну угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряди України та Пакистану готують преференційну торговельну угоду

Казна та Політика
278
Уряди України та Пакистану готують преференційну торговельну угоду, яка згодом може перерости в зону вільної торгівлі.
Про це під час першого пакистансько-українського бізнес-форуму, який відбувся 8 жовтня в Києві, заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Пакистану в Україні Ноель Ізраель Хохара.
«Статистика наших економічних відносин дуже позитивна. Спостерігається зростання в торгівлі. Міністри закордонних справ ведуть перемовини, щоб укласти преференційну торговельну угоду, яка згодом може перерости в зону вільної торгівлі. Також ведуться переговори про те, щоб провести першу інавгураційну сесію міжурядової комісії з питань економічної співпраці», — сказав він.
Уряди України та Пакистану готують преференційну торговельну угоду
Посол звернув увагу, що обидві наші країни мають величезний потенціал. В Україні та в Пакистані існує велика кількість бізнес-асоціацій, ділових утворень і компаній, які зацікавлені в співпраці.
«Пакистан — це величезний ринок, який налічує понад 200 млн людей. Тому у нас є великий простір для співпраці», — наголосив Ноель Ізраель Хохара.
За перші сім місяців 2021 року двосторонній обсяг торгівлі між Україною та Пакистаном склав майже 179 млн дол., що майже вдвічі більше у порівнянні з показниками минулого року. У цій сумі частка експорту — 120 млн дол., імпорту — 58 млн дол.
«За підсумками минулого року торговельний обіг між нашими державами склав майже пів мільярда доларів. Є простір, щоб його суттєво підвищити й досягти амбітного показника, як 1 млрд доларів», — зазначила заступниця директора департаменту з питань міжнародної співпраці Міністерства економіки України Вікторія Лобань.

Довідка Finance.ua:

  • преференційна угода підписується між двома або більше країнами, щоб спростити міжнародну торгівлю між ними через зниження внутрішніх тарифів. Так, країна на одні й ті ж товари встановлює пільгові митні тарифи для торгівлі в преференційній зоні преференційної країни та звичайні – для торгівлі з рештою країн;
  • у межах пакистансько-українського бізнес-форуму також відбулася церемонія підписання Угоди про співпрацю між Українською торгово-промисловою палатою та Федерацією торгово-промислових палат Пакистану.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас