На Львівщині група лісників незаконно вирубала лісу на 2,5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Львівщині група лісників незаконно вирубала лісу на 2,5 млн

Кримінал
219
Слідчі ДБР повідомили про підозру учасникам угруповання, яке вирубало ліс на Львівщині, чим завдала збитків державі більш ніж на 2,5 млн гривень.
Про це в п’ятницю, 8 жовтня, повідомляє прес-служба ДБР.
Відзначається, що організували групу лісничий спільно з власником пилорами.
За даними слідства, до складу групи входили чотири майстри лісу, помічник лісничого, підприємець, який проводив рубку лісосік і водій вантажного автомобіля УРАЛ, який перевозив незаконно зрубані дерева на пилорами.
На Львівщині група лісників незаконно вирубала лісу на 2,5 млн
«Слідчі встановили, що протягом квітня — серпня 2021 року працівники лісгоспу незаконно зрубали понад 300 дерев різних порід на ввірених їм ділянках. Після того деревину розпилювали і продавали вже як готову лісопродукцію. Це завдало шкоди навколишньому середовищу на більше ніж 2,5 млн гривень», — йдеться в повідомленні.
На Львівщині група лісників незаконно вирубала лісу на 2,5 млн
У ДРБ повідомили, що в серпні 2021 року провели обшуки, під час яких виявили та вилучили деревину, транспортні засоби та знаряддя для рубки дерев. Крім того, були встановлені місця незаконних порубок.
Всі дев’ять осіб підозрюються у незаконній порубці, перевезенні, зберіганні і збуті деревини, скоєному групою осіб (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Працівників лісгоспу також підозрюють у перевищенні службових повноважень (ч.ч. 1, 3 ст. 365 КК України).
Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до 7 і до 10 років відповідно.
Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення посадових осіб від займаних посад.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас