В уряді прогнозують «складний опалювальний сезон» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді прогнозують «складний опалювальний сезон»

Енергетика
1393
Нинішній опалювальний сезон буде складним, і він буде проходити на тлі міжнародної енергетичної кризи.
Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.
«Цей опалювальний сезон, безумовно, буде складним, і він буде проходити на тлі міжнародної енергетичної кризи. Але урядом України вже вжито заходів для забезпечення стабільного та безпечного енергопостачання та захисту населення від коливання тарифів», — сказав Галущенко.
За його словами, у щоденному режимі для впевненого проходження опалювального сезону уряд забезпечить «стабільне ціноутворення на ринку електричної енергії, яке має гарантувати економічно збалансовану роботу енергогенерувальних підприємств».
«Цей сезон ми пройдемо спокійно, в збалансованому режимі», — додав міністр.
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль раніше заявив, що готовність до опалювального сезону в Україні становить понад 90%, опалення місцева влада вмикатиме, щойно середньодобова температура впаде нижче ніж 8 градусів і протримається так три дні поспіль.
У Кабміні перед стартом опалювального сезону заявили, що «жодних підстав підвищувати тарифи для населення немає і не буде». Однак, за рішенням регулятора, питання формування тарифів на опалення і гарячу воду віддали владі на місцях.
Що стосується питання тарифів на електроенергію, то з початку року було скасовано пільговий тариф у 90 коп/кВт-год для населення на перші 100 кВт-год електроенергії та встановлено єдиний тариф на рівні 1,68 грн/кВт-год. Постанова Кабміну, якою підвищується ціна, ухвалена начебто щоб уникнути стрімкого зростання тарифу для населення з січня 2021 року, так пояснили в Міненерго. З наближенням нового зимового сезону для «економних» споживачів тариф з жовтня знизили до 1,44 грн/кВт. Однак це досі вище, ніж минулорічний тариф.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас