Фонд Джорджа Сороса вклав кошти у Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Джорджа Сороса вклав кошти у Bitcoin

Фондовий ринок
1083
Компанія відомого інвестора Джорджа Сороса підтвердила, що фонд Soros Fund Management дійсно володіє і торгує Bitcoin.
Про це пише investing.com.
Інформацію підтвердив представник сімейного фонду Сороса. Відомо, що Soros Fund Management планував вкладати кошти в криптовалюту з 2018 року, і лише в липні цього року з’явилися повідомлення про те, що сімейний офіс інвестора-мільярдера почав торгувати Bitcoin. Крім Bitcoin, фонд Сороса також інвестує в такі криптовалютні компанії, як NYDIG і Lukka.
На думку засновника фонду, Bitcoin тепер став частиною мейнстріму, і, будучи найбільшим в світі цифровим активом за своєю ринковою капіталізацією (понад $2000 млрд), – став чимось більшим, ніж захист від інфляції.
Про те, що Сорос має рацію, і Bitcoin дійсно увійшов у широкі кола користувачів, свідчать факти: аналітики Bank of America запустили покриття цифрових активів, заявивши, що ця галузь просто «занадто важлива, щоб її ігнорувати».
Банк US Bancorp оголосив про надання депозитарних послуг для криптовалюти. JPMorgan Chase & Co надав всім своїм клієнтам по управлінню активами доступ до криптовалютних фондів ще в липні, а через місяць Citigroup оголосив, що розглядає можливість торгівлі ф’ючерсами на Bitcoin, слідом за Goldman Sachs.
Фонд Сороса також поділився думкою про швидкий розвиток національних цифрових валют, або цифрових валют центральних банків (CBDC), заявивши, що CBDC «опиняться на ринку швидше, ніж вважають люди».
В якості прикладу фонд навів тестування цифрового юаня в Китаї, і заявив, що це буде «потенційною загрозою для Bitcoin й інших криптовалют, проте назавжди дестабілізувати Bitcoin йому буде складно».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас