Стефанішина назвала галузі, які одними з перших приєднаються до «промбезвізу» з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стефанішина назвала галузі, які одними з перших приєднаються до «промбезвізу» з ЄС

Фондовий ринок
414
За словами віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, косметична та фармацевтична продукція, а також медичне обладнання одними з перших доєднаються до так званого «промислового безвізу».
Про це Стефанішина розповіла у інтерв’ю «Європейській правді».
Віцепрем’єрка зазначила, якщо протягом 2022 року Україна завершить всі перемовини і ЄС не гальмуватиме процес, то дуже ймовірно, що в 2023 році Угода ACAA набере чинності.
Вона нагадала, що вже зараз є домовленість про галузі-першопрохідці, які доєднаються до «промбезвізу». Це низьковольтне обладнання, електромагнітна сумісність та машини й обладнання, що працюють під тиском.
За словами Стефанішиної, наступними стануть косметична та фармацевтична продукція, а також медичне обладнання.
«У цю чергу стають вже багато секторів. Перша — це косметична продукція. Як не дивно, в Україні дуже потужний експорт саме косметичної продукції в країни Європи. Також це фармацевтична продукція і медичне обладнання. Це сфери, які свідомо ідентифікували необхідність долучення до Угоди АCAA, просувають ці вимоги і відповідають європейським критеріям і відповідним технічним регламентам», — зазначила віцепрем’єрка.

Довідка Finance.ua:

  • угода АСАА — це визнання еквівалентності системи технічного регулювання та оцінки відповідності європейській, що дозволило б виробникам промислової продукції отримувати необхідні сертифікати в Україні, а не їхати в ЄС у пошуках офіційного представника (резидента Євросоюзу), який може отримати цей сертифікат.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас