Dragon Capital збільшив активи фондів під управлінням до $800 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital збільшив активи фондів під управлінням до $800 млн

Фондовий ринок
275
Інвестиційна компанія Dragon Capital наразі управляє фондами загальною вартістю активів близько $ 800 млн в порівнянні з приблизно $ 700 млн на початок цього року, повідомив засновник і гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала.
«Продовжуємо залучати інвесторів до фондів, які створюємо. Після EVF (Europe Virgin Fund — ред.) ми створили DCNUF (Dragon Capital New Ukraine Fund) і ще три фонди для нерухомості. Скрізь у нас співінвестори. Ми самі цими фондами управляємо і вкладаємо туди свої гроші», — сказав він в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
Фіала уточнив, що частка коштів Dragon Capital в кожному із зазначених фондів — від 35% до 51% грошей, що дозволяє іншим інвесторам набагато більш комфортно приймати рішення про вкладення коштів.
Голова Dragon Capital також повідомив про плани компанії залишатися приватною. «IPO або залучення інвестора саме в холдинг Dragon Capital не плануємо. Продовжуємо залучати інвесторів до фондів, які створюємо», — зазначив він, додавши, що Україна залишається основним ринком для інвестування.
За словами Фіали, в умовах відсутності в Україні верховенства права і нерозвиненого фондового ринку Dragon Capital більше фокусується не на портфельних інвестиціях, а на інвестиціях, де вона виступає мажоритарним акціонером — і в private equity, і в real estate. «У нас істотно більше ресурсів, і фізичних, і грошових, сфокусовано саме на прямих інвестиціях, а не на трейдингу і брокериджі», — констатував інвестбанкір.
Коментуючи останні угоди поза сектором нерухомості, зокрема купівлю у міжнародної групи IDS Borjomi International виробника мінеральної води під ТМ «Трускавецька» ТОВ «Аква-Еко», Фіала повідомив, що ця компанія була виставлена на продаж і куплена після досить тривалих переговорів. За його словами, компанія ще з початку 2000-х стежила за цим ринком, а зараз має партнера з великим досвідом у цій сфері, який поки ще не увійшов до числа акціонерів «Аква-Еко».
«Це схоже на історію з банком (нещодавно Dragon Capital спільно з ексголовою Альфа-Банку Іваном Світеком придбав Юнекс-Банк. — Ред.), коли є синергія нас і профільного співінвестора, який в перспективі буде міноритарним акціонером і співуправляючим партнером цього проєкту», — пояснив голова інвесткомпанії.
Він підтвердив, що Dragon Capital як і раніше не планує входити в активи в рослинництві. «Якби ринок був більш ліберальним, ми б розглядали варіант купівлі сільгоспземлі і партнерства з фермерами. Вони були б зацікавлені залучити нас як фінансового інвестора. Ми купили б землю і здавали б їм на 20 років в оренду. Але в тому вигляді, в якому цей закон був прийнятий, для нас він не дуже привабливий», — додав Фіала.
Він також вказав, що подумує про інвестиції в надра, проте в цьому секторі як і раніше залишається багато ризиків, пов’язаних з держрегулюванням. У зв’язку з цим Фіала нагадав, що Dragon Capital як і раніше прихильна інвестиціям в галузі, «де є менше перетину з держрегулюванням і з чиновниками, де менше ризиків».
Він також повідомив, що у інвестиційно-банківського відділу компанії зараз багато завдань по M&A: сільське господарство, IT та інші галузі, а також і по єврооблігаціях. «Плануємо найближчим часом взяти участь ще в одному розміщенні єврооблігацій. Планів і завдань в цьому напрямку зараз багато», — зазначив голова Dragon Capital.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас