На діагностику COVID-19 виділять 150 млн грн - МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На діагностику COVID-19 виділять 150 млн грн - МОЗ

Казна та Політика
127
Кабінет Міністрів України доручив Міністерству охорони здоров’я підготувати та подати проєкт акта про розподіл 150 млн грн для забезпечення медзакладів, які проводять попередню діагностику COVID-19, витратними матеріалами для діагностики коронавірусної хвороби.
Про це на засіданні Кабміну 6 жовтня повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
Він пояснив, що ці кошти потрібні на закупівлю експрес-тестів на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 і наборів для відбору біоматеріалу методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції. — Ред.).
«Дельта-штам коронавірусу поширюється значно швидше, ніж базовий штам, відповідно, ми повинні оперативно реагувати — відстежувати і перевіряти контактних осіб. Доступ до тестування повинен бути розширений», — зазначив Ляшко.
Йдеться про гроші за бюджетною програмою «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».
Проєкт акта про розподіл бюджетних коштів, підготовлений Міністерством охорони здоров’я та Міністерством фінансів, мають винести для розгляду на черговому засіданні Кабінету Міністрів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас