НКЦПФР змінює ліцензійні умови з торгівлі фінансовими інструментами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР змінює ліцензійні умови з торгівлі фінансовими інструментами

Фондовий ринок
207
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку розробила проєкт ліцензійних умов щодо діяльності з торгівлі фінансовими інструментами.
НКЦПФР на засіданні 5 жовтня затвердила проєкт ліцензійних умов провадження діяльності з торгівлі фінансовими інструментами на ринках капіталу.
Документом передбачено встановлення вимог, обов’язкових при отриманні ліцензії на провадження діяльності з торгівлі фінансовими інструментами, перелік документів, які подаються заявником для видачі ліцензії. А також особливості поєднання видів діяльності з торгівлі фінансовими інструментами між собою та з іншими видами професійної діяльності на ринках капіталу та організованих товарних ринках.
Проєктом визначені вимоги для отримання ліцензії та провадження діяльності з торгівлі фінансовими інструментами за такими видами:
  • субброкерська діяльність;
  • брокерська діяльність;
  • дилерська діяльність;
  • діяльність з управління портфелем фінансових інструментів;
  • інвестиційне консультування;
  • андеррайтинг та/або діяльність з розміщення з наданням гарантій;
  • діяльність з розміщення без надання гарантії.
Проєкт рішення розроблено відповідно до закону «Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків» та з метою приведення нормативно-правових актів НКЦПФР у відповідність до вимог закону «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки».
Найближчим часом проєкт буде розміщено на офіційному вебсайті НКЦПФР для отримання пропозицій і коментарів від професійної спільноти та всіх зацікавлених сторін.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас