Україна готова до опалювального сезону 2021-2022 на 99% – Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова до опалювального сезону 2021-2022 на 99% – Шмигаль

Казна та Політика
217
Готовність до опалювального сезону 2021−2022 в Україні всієї інфраструктури становить 99%. У цьому під час засідання Кабміну запевнив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Він пояснив, що це стосується ремонту теплових мереж і котелень, і підготовки шкіл, лікарень, дитячих садочків, і безпосередньої підготовки житлових будинків.
«У нас у газосховищах майже 19 млрд куб. м газу. Цього буде достатньо, аби пройти зиму. Перед керівництвом Нафтогазу та Укргазвидобування уряд ставить чітке завдання наростити видобуток власного газу. Вся країна буде з теплом», — зазначив прем’єр.
Крім того, Денис Шмигаль нагадав, що днями місцеві влада підписала меморандум і взяла на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для людей. Зі свого боку Нафтогаз поставлятиме газ місцевим теплокомуненерго за ціною в чотири рази меншу, ніж на європейському ринку.
Також премєр запевнив, що уряд реструктурує борги та компенсує перед місцевою владою різницю в тарифах. Він попередив окремі газопостачальні компанії, що будь-які спроби відключити соціальну інфраструктуру від газу або нажитися на ситуації будуть жорстко усувати.
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас