Марченко назвав джерело грошей на накопичувальну пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко назвав джерело грошей на накопичувальну пенсію

Особисті фінанси
1148
Бізнес і громадяни не готові зрозуміти і нести додаткове навантаження пенсійної реформи. Введення накопичувальної пенсії планується за рахунок частини податків громадян, які надходять до бюджету.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав міністр фінансів Сергій Марченко.
«Зараз йдеться, що це 1% від ЄСВ і 1% дасть держава у вигляді прямої програми», — повідомив він.
За його словами, надалі громадяни зможуть додавати на накопичувальну пенсію зі своїх грошей.
«Умовно кажучи, коли у мене буде рахунок, я бачу, що у мене на нього потрапило 1% від ЄСВ і 1% від держави, і я зможу додати сам. Я отримаю ще якусь мотивацію, буду розуміти, що ця система почала працювати», — повідомив Марченко.
При цьому він заявив, що конкретні параметри пенсійної реформи зараз дискутуються. «Питання в тому, як це спланувати, щоб це можна було впровадити з 2023 або 2024 року. Тут я намагаюся знайти механізми, дискутую і з Мариною Лазебною (міністр соцполітики. — Ред.), і з Галиною Третьяковою (голова соцкомітету Ради. — Ред.), і в цілому з ринком», — сказав Марченко.
Міністр фінансів розповів, що солідарна пенсія залишиться в такому вигляді, в якому є. «Але запитайте у нинішніх пенсіонерів, крім окремих категорій, хто задоволений своєю пенсією. Ніхто», — додав він.
Нагадаємо, міністр фінансів України Сергій Марченко сподівається на початок пенсійної реформи в 2023—2024 роках. Мінфін розробляє документи і шукає способи запуску.

Довідка Finance.ua:

  • з 4 жовтня пенсіонери віком від 75 до 80 років почали отримувати доплати до пенсій у розмірі 400 грн. Підвищені пенсії отримали ті, у кого датою виплати 4 число. Інші пенсіонери віком від 75 до 80 років отримають додаткові кошти у визначену їм дату виплати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас