За ще один рік пандемії найбагатші люди США стали ще багатшими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За ще один рік пандемії найбагатші люди США стали ще багатшими

Світ
385
За минулий рік 400 найбагатших американців стали ще багатшими, а їхній сукупний капітал зріс до $4,5 трлн.
Про це повідомляє Forbes.
Загалом список поповнився 44 новими іменами – це абсолютний максимум з 2007 року і майже вдвічі більше, ніж роком раніше. При цьому майже дві третини з них заробили свій капітал на фінтех-галузі.
Найбагатшим новачком є вдова померлого в січні 2021 року магната казино Шелдона Адельсона – 75-річна Міріам Адельсон. Її статок оцінюється в $30,4 млрд. Цікаво, що всупереч своєму поважному віку Адельсон не є найстарішим новачком – цей статус належить 80-річному інвестору Роберту Брокману ($4,7 млрд).
На другому місці в списку 29-річний криптовалютний мільярдер Сем Бенкман-Фрід з $22,5 млрд. Він самий є наймолодшим новим багатієм, але його незначно випереджають за віком співзасновники криптобіржі Coinbase Брайан Армстронг ($11,5 млрд) і Фред Эрсам ($3,5 млрд), а також співзасновник програми для торгівлі акціями Robinhood Markets Байджу Бхатт ($2,9 млрд).
Другою за прибутковістю виявилася галузь медицини – тут можна виділити співзасновника і голова фармкомпанії Moderna (тієї самої, яка розробила вакцину від коронавірусу) Нубара Афеяна, на рахунках якого налічується $5 млрд.
Наостанок можна виділити філантропа Мелінду Гейтс. Після розлучення з засновником Microsoft Біллом Гейтсом у серпні 2021 року вона стала власницею капіталу в $6,3 млрд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас