Метро на Троєщину будуватимуть в декілька етапів (шість перших станцій, фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метро на Троєщину будуватимуть в декілька етапів (шість перших станцій, фото)

Казна та Політика
2612
У столиці розпочинається підготовка до будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену, яка поєднає Кільцеву дорогу з житловим масивом Троєщина. Відповідні роботи передбачено розпорядженням КМДА № 2108, яке підписано сьогодні. Finance.ua дізнався подробиців в заступника голови КМДА Олександра Густєлєва.
За його інформацією, поетапне будівництво 4-ої гілки метрополітену здійснюватиметься окремими ділянками, перша з яких буде від станції «Глибочицька» до станції «Райдужна». Важливою складовою нової гілки столичного метрополітену стане Подільсько-Воскресенський мостовий перехід, основною функцією якого є метросполучення між правим та лівим берегами Києва.
Метро на Троєщину будуватимуть в декілька етапів (шість перших станцій, фото)
«Як акцентував увагу мер столиці Віталій Кличко під час інспекції робіт на мостовому переході, на сьогодні вже триває будівництво станцій метро на нижньому ярусі мосту, а також на лівому березі, де метро йтиме під землею. Також уже будують 2 тунелі для майбутньої станції «Райдужна». У 2021 році комунальному підприємству «Київський метрополітен», як замовнику проєктування і будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро, передбачено фінансування в обсязі 30 млн грн. Перша ділянка включатиме 6 станцій», – зазначив Олександр Густєлєв.
Метро на Троєщину будуватимуть в декілька етапів (шість перших станцій, фото)
Подільсько-Вигурівську лінію метро, яку називають «метро на Троєщину», будуватимуть поетапно. Відповідне розпорядження КМДА підписали 5 жовтня.
Ділянки метро на Троєщину: Від станції «Глибочицька» до станції «Райдужна» з відгалудженням у бік Троєщини. Від станції «Райдужна» до Братиславської (з електродепо). Від станції «Глибочицька» до Солом’янської площі. Від «Райдужної» до Троєщини (з електродепо). Від Солом’янської площі до Кільцевої дороги.
Метро на Троєщину будуватимуть в декілька етапів (шість перших станцій, фото)
  • «Глибочицька» (з пересадкою на «Лук’янівську»).
  • «Подільська» (з пересадкою на«Тараса Шевченка»).
  • «Суднобудівна».
  • «Труханів острів».
  • «Затока Десенка».
  • «Райдужна».
Як заявив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, три станції метро на Троєщину вже побудували в основних конструкціях. Це «Суднобудівна», «Труханів острів», «Затока Десенка». Над ними працювали у межах будівництва Подільсько-Воскресенського моста. На черзі – четверта станція «Райдужна», що на лівому березі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас