В «Укртрансбезпеці» стартує перезавантаження: влітку на дороги вийдуть нові інспектори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укртрансбезпеці» стартує перезавантаження: влітку на дороги вийдуть нові інспектори

Казна та Політика
1766
Під час круглого столу Міністерство інфраструктури України презентувало плани системних змін Держслужби безпеки на транспорті («Укртрансбезпеки»). Зокрема, Міністерство анонсувало появу нових інспекторів на українських дорогах вже влітку 2022 року.
За словами заступника міністра інфраструктури Мустафи Найєма, робота «Укртрансбезпеки» в останні роки показала, як досить швидко через кадровий голод, брак фінансування і політичної волі може знищуватися зсередини один з ключових державних інститутів у сфері перевезень.
«Завдання, які стоять перед нашою командою на найближчі пів року, досить чіткі: максимальна автоматизація державних сервісів, нова кадрова політика і тісна робота з нашими міжнародними партнерами. Ми не вигадуємо власних шляхів і не експериментуємо. Є досвід розвинених країн, конкретні рішення та ініціативи, які вже продемонстрували свою ефективність. Саме їх ми і впроваджуємо в Україні», — розповів Мустафа Найєм.
Кадрові зміни — ключові в питанні реорганізації роботи служби. Крім набору нової команди, штат інспекторів планують збільшити майже вдвічі.
Для нових інспекторів будуть створені максимально комфортні умови. Зокрема, і в питанні заробітної плати, яка повинна бути не нижчою ніж 15 тис. грн.
Крім цього, планується масштабна цифровізація роботи «Укртрансбезпеки», яка мінімізує людський фактор у прийнятті рішень і знизить корупційні ризики.
«Наприкінці літа був запущений новий кабінет перевізника ШЛЯХ, в якому вже реалізована система замовлення та обліку дозволів на міжнародні вантажоперевезення. Вже до кінця цього року планується почати розробку і впровадження цілої низки програмних компонентів, які необхідні для виконання функцій «Укртрансбезпеки», — йдеться в повідомленні.
Також до реорганізації служби Мінінфраструктури планує залучати міжнародних партнерів. Наразі Мінінфраструктури спільно з ДСБТ, командою підтримки реформ при Мінінфраструктури та «Укравтодором» напрацьовує перелік конкретних пропозицій для подальшої співпраці з міжнародними партнерами.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас