Шмигаль каже, що закон про олігархів - не про економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль каже, що закон про олігархів - не про економіку

Казна та Політика
239
Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№ 5599) є першим із можливого пакету законів.
Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю LB.ua.
«Це перший закон з можливого пакету, бо він не охоплює всього спектру суспільних відносин у цій сфері. Цей закон — про нові правила життя і поведінки в суспільстві для окремих осіб, що мають доволі великий вплив. Тому тут не про економіку, а дійсно про відносини в суспільстві, його розшарування і встановлення справедливості», — сказав Шмигаль.
Коли ми говоримо про аналогічні заходи в інших країнах, наголосив Прем’єр-міністр, як от США початку минулого століття, мова йде про демонополізацію.
«Тоді ми хочемо запрошувати до приватизації якомога більше підприємств і осіб, як українців, так і іноземців, щоб збільшувати конкуренцію. Тоді це є справедливим, і тоді ми говоримо про економічний розвиток. Якщо ви хочете, щоб усю приватизацію в країні зробили 10 осіб, це не конкурентні умови. Це питання дискусії та точки зору. Прямої заборони участі в приватизації великому бізнесу не існує. Якщо ви свідомо відносите себе до осіб з великим суспільним впливом і хочете мати звання „олігарх“, тоді треба змиритися з певними обмеженнями. Причому ці обмеження не є обмеженнями прав і свобод людини», — підкреслив він.

Довідка Finance.ua:

  • 23 вересня Верховна Рада ухвалила закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№ 5599).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас