Чи зберігається ефективність Pfizer проти коронавірусу через пів року: дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи зберігається ефективність Pfizer проти коронавірусу через пів року: дослідження

Світ
1822
Ефективність вакцини Pfizer Inc/BioNTech у запобіганні зараженню COVID-19 знижується до 47% з 88% через шість місяців після другої дози.
Дані про це раніше опубліковані в медичному журналі Lancet, Reuters.
Дослідники з Pfizer і американська мережа охорони здоров’я Kaiser Permanente вивчили електронні медичні картки приблизно 3,4 млн осіб, які були членами Kaiser Permanente Southern California в період з грудня 2020 року — коли вакцина вперше стала доступною — по серпень 2021 року.
Аналіз показав, що ефективність вакцини в запобіганні госпіталізації і смерті залишалася високою — 90% протягом як мінімум шести місяців, навіть проти дуже заразного «Дельта”-варіанту коронавірусу.
Ефективність вакцини проти варіанту «Дельта» склала 93% після першого місяця, знизившись до 53% через чотири місяці. Проти інших варіантів коронавірусу ефективність знизилася до 67% з 97%.
«Наш варіантно-специфічний аналіз ясно показує, що вакцина (Pfizer/BioNTech) ефективна проти всіх наявних варіантів, що викликають занепокоєння, включаючи Delta», — сказав Луїс Джодар, старший віцепрезидент і головний медичний директор Pfizer Vacines.
Дані дозволяють припустити, що зниження пов’язане зі зменшенням ефективності, а не з більш заразними варіантами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас