СБУ викрила схему розкрадання «ковідних» коштів на Сумщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила схему розкрадання «ковідних» коштів на Сумщині

Кримінал
221
СБУ викрила схему розкрадання коштів, виділених на боротьбу з пандемією COVID-19. Внаслідок злочинних дій підрядної компанії на Сумщині держава зазнала збитків на 2,7 млн грн.
Про це повідомляє пресцентр СБУ.
За оперативною інформацією, кошти розкрадалися на будівництві відділення для прийому хворих на COVID-19 та ремонті трьох амбулаторій.
У жовтні 2020 року полтавська комерційна структура перемогла у відповідному тендері і мала одразу розпочати роботи. Усе це – щоб на початку 2021 року новозбудоване відділення вже приймало хворих.
За матеріалами слідства, організатори оборудки систематично вносили неправдиві дані в бухгалтерські документи про начебто придбання будівельних матеріалів, крім того, більшість робіт було виконано лише «на папері». Натомість «зекономлені» кошти зловмисники привласнювали.
СБУ викрила схему розкрадання «ковідних» коштів на Сумщині
Як свідчать підрахунки податківців та Держаудитслужби, внаслідок таких дій зловмисники незаконно привласнили 2,7 млн грн з державного Фонду боротьби з пандемією COVID-19.
Щоб запобігти подальшому розкраданню, СБУ звернулась до органів влади для невідкладного реагування відповідно до чинного законодавства та умов договорів.
СБУ викрила схему розкрадання «ковідних» коштів на Сумщині
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, триває досудове слідство для встановлення всіх причетних осіб та повернення до бюджету незаконно привласнених державних коштів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас