Україну вбиває не «Турецький потік»: голова МЗС пояснив ситуацію з транзитом газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну вбиває не «Турецький потік»: голова МЗС пояснив ситуацію з транзитом газу

Енергетика
1164
Транзит російського газу через Україну вбиває не «Турецький потік», а «Північний потік-2». З точки зору безпосереднього впливу на функціонування української труби це дві різні ситуації.
«Турецьку газову інфраструктуру не можна розглядати у відриві від загального рівня відносин між Україною і Туреччиною. При цьому ми з вами розуміємо: український транзит вбиває не «Турецький потік», а саме «Північний потік-2», — заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».
За його словами, якщо не працюватиме «Північний потік-2», але працюватиме «Турецький потік», українська труба залишиться завантаженою.
«Жоден газовий проєкт в Європі не є чисто економічним. Це завжди питання політичного вибору, оскільки сучасні газові технології дозволяють диверсифікувати постачання газу за наявності такого політичного бажання», — додав Кулеба.
Голова МЗС також зазначив, що «Північний потік-2» — це та точка, де Україна і Німеччина принципово розходяться, і Київ готовий до захисту своїх інтересів.
«Якими б хорошими не були наші відносини з Німеччиною, „Північний потік-2“ — це та точка, де ми принципово розходимося і готові до жорсткого захисту своїх національних інтересів. Власне, цим ми і займаємося», — резюмував Кулеба.
Нагадаємо, голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що «Північний потік-2» можуть дозволити ввести в експлуатацію аж до початку 2022 року. Через німецьке законодавство процес може тривати до 4 місяців.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас