На світових ринках падає в ціні золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На світових ринках падає в ціні золото

Банківські метали
1300
29 вересня ф’ючерси на золото досягли своєї мінімальної ціни з кінця березня. На думку ринкових аналітиків, цьому сприяло зростання індексу долара США, який досяг найвищої позначки за рік.
«Ціна золота, ймовірно, буде знижуватися і далі на тлі зміцнення долара», — зазначає ринковий аналітик.
Він додав, що можна очікувати подальшого зниження цін на дорогоцінні метали. Центральний банк нещодавно підтвердив збереження інфляційного тиску, що підтримує його позицію щодо згортання стимулювання.
«У короткостроковій перспективі можна очікувати подальшого зниження цін на дорогоцінні метали, якщо ФРС почне більш активно говорити про згортання стимулювання або фондові ринки відреагують на це негативно», — зазначає він.
Відтак, грудневі ф’ючерси на золото знизились на 0,8%, або на 14,60 долара — до 1722,90 долара за унцію. Це найнижчий показник з 31 березня.
«Ціни на золото і срібло знаходяться під тиском нового зміцнення долара США і зростання прибутковості 10-річних казначейських паперів», — говорить Карло Альберто де Каса, аналітик Kinesis Money.
Казначейські облігації, як і золото, є активами-притулками, і підвищення їх прибутковості скорочує попит на золото.
Нагадаємо, 21,9 тонни золота Центробанку Афганістану зберігаються у Федеральній резервній системі Сполучених Штатів. Як заявив керівник відділу зі взаємодії із центральними банками Всесвітньої ради щодо золота Шаокай Фен, золото поки зберігається в Америці, і відповідні активи регулюються внутрішніми законами.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас