Оператор газосховищ України запустив нову послугу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператор газосховищ України запустив нову послугу

Фондовий ринок
571
Оператор газосховищ України відкриває для замовників-нерезидентів послугу банківського моніторингу газу, що зберігається у підземних сховищах газу (ПСГ).
Як повідомила пресслужба АТ «Укртрансгаз», першою цією можливістю скористалася американська компанія ERU Management Services LLC, яка зберігає газ в українських підземних сховищах.
Що передбачає послуга:
  • Оператор газосховищ, банк та клієнт укладають угоду, згідно з якою Оператор веде окремий облік обсягів газу в заставі та гарантує їх збереження перед кредитонадавачем;
  • банк у свою чергу отримує можливість моніторити обсяги природного газу на рахунку клієнта;
  • сам власник може розпоряджатися газом у заставі лише за погодженням з банком.
«Банківський моніторинг газу в заставі ‒ це послуга, вигідна як кредиторам, так і позичальникам. Перші впевнені у надійності та збереженні застави, а другі можуть отримати кредити на більш вигідних та привабливих умовах. Те, що послугою зацікавилися вже й іноземні компанії такого рівня як ERU Management Services, доводить її безперечну актуальність та затребуваність», ‒ зазначив Сергій Перелома, т.в.о. генерального директора Укртрансгазу.
«За нинішньої ситуації з цінами на ринку (природного газу) трейдерам та постачальникам газу дуже важливо мати доступ до фінансування, а послуга моніторингу допомагає компаніям надавати забезпечення застосовуючи ефективний механізм», ‒ зауважив Дейл Перрі, менеджер ERU Management Services LLC
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас