У Кабміні прокоментували інформацію про можливість скасування безвізу з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні прокоментували інформацію про можливість скасування безвізу з ЄС

Казна та Політика
613
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина назвала інсинуаціями новини про можливість скасування безвізвого режиму з Європейським Союзом.
Про це Стефанішина сказала в ефірі телеканалу «Україна 24».
«Новини свідчать ні про що інше, як про бажання деяких внутрішніх сил розхитати ситуацію напередодні саміту „Україна-ЄС“ (відбудеться 12 жовтня. — Ред.). Насправді звіт про безвізовий режим для Балкан і країн Східного партнерства був оприлюднений ще 4 серпня, і цей звіт визнає, цитую, що Україна продовжує відповідати критеріям, необхідним для безвізового режиму з Європейським Союзом. Також враховані наслідки пандемії та визнається те, що Україна досить серйозно спрацювала і стала першою країною, COVID-сертифікати якої були визнані в ЄС», — заявила Стефанішина.
«У статистиці в цьому звіті йдеться про те, що кількість міграційних потоків з України має тенденцію до зменшення, і ті негативні цифри, які були опубліковані в ЗМІ, більше стосуються інших країн, про які йде мова у звіті. Я розцінюю ці публічні випади як інсинуації перед самітом „Україна-ЄС“ і цілком можу спростувати інформацію, що Україна не відповідає критеріям функціонування безвізового режиму», — зазначила віце-прем’єр.
Нагадаємо, Радіо Свобода повідомило, що Австрія, Бельгія, Чехія, Німеччина, Італія та Словаччина винесли свої оцінки щодо роботи лібералізованого візового режиму з країнами Західних Балкан, Грузією, Молдовою та Україною. Зокрема, кілька країн ЄС заявили, що Україна залишається «приводом для занепокоєння».
Міністерство закордонних справ України зазначає, що жодних загроз скасування безвізового режиму з Європейським Союзом для громадян України немає.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас