Мінагро анонсувало запуск в Україні електронних земельних аукціонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагро анонсувало запуск в Україні електронних земельних аукціонів

Казна та Політика
145
Кабінет Міністрів ухвалив проєкт постанови, яка передбачає запуск в Україні електронних земельних торгів.
Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики.
Згідно з повідомленням, в Україні скоро почне діяти новий формат земельних торгів — електронні аукціони. Вони проводитимуться як для продажу земельних ділянок, так і для набуття прав користування ними: оренди, суперфіцію, емфітевзису.
«Відтепер участь в електронних аукціонах зможе взяти кожен, хто має доступ до Інтернету. Торги відбуватимуться на спеціальній платформі Prozorro, що належить до сфери управління Міністерства економіки, яке і буде відповідальним за забезпечення функціонування електронної торгової системи», — пояснили у відомстві.
Так, нагадали у пресслужбі, раніше учасникам потрібно було бути на торгах фізично. Інформація про такі аукціони була малодоступною, їх проводили без реальної конкуренції, а вигравали «свої люди».
За словами міністра аграрної політики Романа Лещенка, постанова регламентує технічні вимоги до підготовки та проведення земельних аукціонів. Йдеться про оприлюднення результатів, визначення розміру, порядку та строків сплати, а також про порядок реалізації переважного права купівлі земельної ділянки у власність у разі її продажу через електронний аукціон, технічні вимоги до проведення повторних торгів, порядок функціонування та адміністрування електронної торгової системи відповідно до Земельного кодексу України.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас