Накопичувальна пенсія: Лазебна розповіла про два законопроєкти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичувальна пенсія: Лазебна розповіла про два законопроєкти

Казна та Політика
248
У Кабінеті Міністрів розраховують на те, що Верховна Рада цієї осені таки розгляне законопроєкти про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення.
Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала під час дискусії на тему: «Накопичувальна пенсія — українська мрія чи реальність?»
«Цієї осени ми очікуємо на прийняття законопроєкту, який стане тим концептом, навколо якого всі будемо об’єднуватися і працювати далі», — сказала Лазебна.
За словами міністра, нині уряд веде активну дискусію щодо запровадження обов’язкового накопичувального рівня. Вже є два законопроєкти, кожен з яких може стати основою для того, який може бути прийнятий парламентом. Зокрема, проєкт закону про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення № 2683−3, а також напрацьований Офісом простих рішень законопроєкт 2683 д. «Один, і другий можуть бути основою для того, щоб парламент їх приймав у першому читанні», — додала міністр.
Представниця уряду запевнила у тому, що КМУ готовий об’єднуватися та працювати заради того, щоб пенсійна реформа рухалася уперед.
«Ми готові об’єднатися навколо цих законопроєктів. Одного чи іншого, або зробити компіляцію. Ще дискутувати, але приймати. Треба щось робити. Як кажуть мудрі люди, не можна пройти шлях, не зробивши перший крок. Давайте робити цей перший крок», — закликала Лазебна.
Міністр додала, що нині ведеться інформаційна кампанія щодо подальшої пенсійної реформи, адже дуже важливо пояснювати ЗМІ та людям стосовно накопичувальної системи та про плани влади.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас