Засновник Geely створює підприємство з виробництва смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Geely створює підприємство з виробництва смартфонів

Фондовий ринок
227
Китайський автовиробник Geely, якому належить компанія Volvo, оголосив, що його голова Ерік Лі (Eric Li), також відомий як Лі Шуфу (Li Shufu), створює нову компанію, яка буде виробляти смартфони преміум-класу.
Нове підприємство засновника компанії Zhejiang Geely Holding буде прагнути випустити свій перший смартфон до 2023 року і продати в перший рік 3 мільйони штук.
Раніше Лі зробив футуристичні ставки на такі підприємства, як випуск літаючих машин і вертолітних таксі. На ринку смартфонів, який більше не зростає в Китаї, новій компанії доведеться конкурувати з Apple, Xiaomi та іншими виробниками, що займають стійкі позиції.
Примітно, що виробники смартфонів прагнуть вийти на ринок електромобілів, розуміючи, що бум на ринку смартфонів закінчується. Однак Geely – перший виробник автомобілів, який намагається рухатися в зустрічному напрямку.
У заяві компанії, яка є в розпорядженні Reuters, йдеться, що нова компанія буде називатися Hubei Xingji Shidai Technology Co Ltd і що вона вже підписала угоду з уханьскою зоною економічного і технологічного розвитку про створення штаб-квартири в центральному місті Ухань. Лі володіє 55% акцій Xingji Shidai. Проект буде профінансовано за рахунок інвестицій у розмірі 1,55 млрд доларів.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас