НБУ сподівається на продовження програми з МВФ на 6-9 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ сподівається на продовження програми з МВФ на 6-9 місяців

Казна та Політика
96
Національний банк України (НБУ) сподівається на продовження програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ) на 6−9 місяців, повідомив голова НБУ Кирило Шевченко.
«Поточна програма завершується 8 грудня цього року, і важливо визначитися, що далі. Зараз ми проводимо консультації з МВФ і сподіваємося на рішення про її продовження на шість-дев’ять місяців», — сказав Шевченко в інтерв’ю інтернет-порталу LB.ua.
За його словами, зазначений термін обумовлений технічною необхідністю, бо саме стільки часу потрібно для того, щоб пройти всі передбачені програмою перегляди.
«Вже зараз, домовляючись про продовження поточної програми, Україні потрібно сідати за стіл переговорів з МВФ і обговорювати базові підходи і принципи, на яких будуватимуться економічні зміни в наступні три-п’ять років», — додав голова НБУ.
Як повідомлялося, МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва програму stand-by загальним обсягом близько $ 5 млрд, відразу виділивши перший транш фінансування в обсязі $ 2,1 млрд. Було намічено чотири перегляди виконання умов програми для виділення інших чотирьох траншів. Однак обумовлений графік був порушений, а фінансування — призупинено через невиконання Україною низки зобов’язань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас