АУБ ініціює створення нового банківського продукту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ ініціює створення нового банківського продукту

Кредит&Депозит
440
Асоціація українських банків обговорює можливість створення нової кредитної програми, передає прес-служба АУБ.
Новий банківський продукт, про створення якого задумалися в АУБ, покликаний збільшити число учасників аукціонів з продажу держмайна, підняти ціну лотів і, відповідно, забезпечити надходження до держбюджету «значно більших сум від продажу держвласності».
Президент АУБ Андрій Дубас пояснює принципи роботи запропонованої Асоціацією програми.
«Наприклад, у потенційного покупця є 5 млн гривень, і він зацікавлений в придбанні конкретного об’єкта держмайна. Стартова ціна об’єкта може бути 3 млн гривень. Але покупець розуміє, що під час торгів ціна може зрости і перевищити 5 млн гривень, на які він розраховує. І коли запрацює запропонована нами програма, покупець може заздалегідь звернутися до фінустанови і узгодити отримання цільового кредиту в розмірі 1 або 2 млн», – розповідає експерт.
В результаті, додає він, під час торгів підприємець може не обмежуватися власними коштами, розраховуючи, в тому числі, й на частину коштів, залучених від банку.
За словами Президента АУБ Андрія Дубаса, в даній ситуації виграють всі – від ФДМ, який отримує можливість залучити більшу кількість учасників торгів, і банку, у якого з’являється позичальник, що дає під кредит в 1 млн гривень заставу вартістю 6 млн, до клієнта, що купує необхідний об’єкт.
«До держбюджету таким чином надходять значно більші суми від продажу державної власності, а, отже, виграємо ми всі», – зазначає Президент АУБ.
За матеріалами:
Banker.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас