Як зареєструвати місце проживання дитини через «Дію» (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зареєструвати місце проживання дитини через «Дію» (інфографіка)

Особисті фінанси
2286
На порталі «Дія» громадяни можуть подати заяву на реєстрацію місця проживання дитини віком до 14 років за адресою одного з батьків з одночасним зняттям з реєстрації з попереднього місця проживання.
Finance.ua як портал, що дбає про ваші гаманці, вирішив розповісти, як зареєструвати місце проживання дитини через «Дію».
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
Як зареєструвати місце проживання дитини через «Дію» (інфографіка)
«Адреса нового та поточного місця проживання має входити до переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких проводиться експериментальний проєкт (м.Харків, м. Луцьк, м. Рівне, м. Вінниця, м. Маріуполь, м. Кривий Ріг, м. Хмельницький, м. Львів)», — сказано в повідомленні.
Також, житло, за адресою якого відбувається реєстрація, не має перебувати в іпотеці/довірчій власності як спосіб забезпечення виконання зобов’язань.
«Місце проживання вашої дитини буде зареєстровано. Якщо вам необхідно отримати паперовий витяг про зареєстроване місце проживання, зверніться до Центру надання адміністративних послуг. Також ви можете побачити актуальне місце реєстрації вашої дитини у е-свідоцтві про народження в мобільному застосунку Дія», — додали в Мінцифри.
Як зазначається, подання заяви займе 5 хвилин.
Строк надання послуги – 1 робочий день.
Вартість послуги – 13 грн 60 коп.

Довідка Finance.ua:

  • раніше в мобільному додатку «Дія» стали доступними «жовті» COVID-сертифікати. Його можуть згенерувати ті, хто отримав перше щеплення від коронавірусу;
  • подати заяву до РАГС тепер також можна через «Дію».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас