Як розраховується розмір субсидії — роз'яснення Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як розраховується розмір субсидії — роз'яснення Мінсоцполітики

Казна та Політика
826
Право на отримання житлових субсидій мають сім’ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більша від визначеного для них обов’язкового платежу.
Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси, довідався у Міністерства соціальної політики, як розраховувється розмір субсидії.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви знайдете відповіді на найпопулярніші питання щодо субсидій. Підписуйтесь, щоб знати про соцдопомогу більше!
До кінця дії карантину обов’язковий відсоток залежить від доходів сім’ї та розраховується за встановленою формулою:
  • обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства;
  • середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства і визначається середньомісячний дохід на одну особу;
  • дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого на 1 січня року, з якого призначається субсидія (розмір прожиткового мінімуму на 01.01.2021 становить 2189 грн.);
  • отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 15%, і таким чином визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу.
Після цього розраховується розмір обов’язкової частини платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

Довідка Finance.ua:

  • завдяки розширенню пілотного проєкту із запровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, громадяни зможуть отримати більше десяти соціальних послуг в електронній формі, у тому числі житлових субсидій;
  • Верховна Рада на засіданні 23 вересня схвалила законопроєкт №6052 у першому читанні щодо збільшення доходів бюджету на 40 млрд грн та їх виділення на виплату житлових субсидій та на дороги.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас