Чи є об’єктом добровільного декларування житловий будинок у спільній власності — роз'яснення ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи є об’єктом добровільного декларування житловий будинок у спільній власності — роз'яснення ДПС

Особисті фінанси
2243
Будинок у спільній сумісній чи спільній частковій власності площею не більше 240 кв. метрів вважається активом, з якого вже сплачені податки, якщо фізособа має право власності на земельну ділянку відповідного цільового призначення.
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші фінанси, дізнався у Державній податковій службі деталі.
У ДПС послалися на п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, де визначено склад та обсяг активів, джерела одержання яких у разі невикористання фізичною особою права на подання одноразової декларації вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори.
До таких активів належать:
  • «житловий будинок, зареєстрований у встановленому порядку в Україні, загальна площа якого сукупно не перевищує 240 кв. м, або житловий будинок незавершеного будівництва чи будинки незавершеного будівництва, загальна площа якого/яких сукупно не перевищує 240 кв. м, за умови наявності у такої фізичної особи права власності на земельну ділянку відповідного цільового призначення».
У якому випадку об’єкт майна може бути об’єктом одноразовог добровільного декларування. Якщо будинок був одержаний (набутий) фізичною особою за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.
Фізична особа «самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені нею в декларації».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас