Обмеження НБУ щодо крипти приведуть до розвитку нових рішень щодо обміну валюти, — юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмеження НБУ щодо крипти приведуть до розвитку нових рішень щодо обміну валюти, — юрист

Казна та Політика
602
Заборона Національного банку щодо розрахунків криптовалютами в Україні не завадить розвитку ринку віртуальних валют. А обмеження, що ставляться, приведуть до появи т.зв. «шлюзових рішень» для обміну криптовалюта на гривню і назад.
Таку думку висловив керуючий партнер АТ «Юскутум» Артем Афян.
На думку регулятора, віртуальні активи «не повинні безпосередньо використовуватися для розрахунків за товари і послуги. Тільки за цієї умови центробанк здатний проводити ефективну монетарну політику».
За його словами, Нацбанк дійсно дуже переймається стабільністю української гривні і ратує за те, щоб криптовалюта не використовувалася як засіб платежу.
«За великим рахунком, вимога, яку вони висувають, на мою думку, не завадить розвитку криптоекономіки. Але вона призведе до того, що будуть розвиватися системи шлюзів. Тобто, якщо людина захоче купити за криптовалюту, наприклад, якийсь товар в магазині, то просто буде запропоновано шлюзове рішення, яке миттєво обміняє „крипту“ на гривню і назад. Конкуренція це все вирівняє», — зазначає в бесіді з UBR.ua Афян.
Разом з тим, додає юрист, запропонований регулятором захід не обґрунтований. «Це більше відображення страхів регулятора. Але для того, щоб почати, вона цілком підходить. Вона не завадить ринку запуститися, а потім і зовсім втратить актуальність», — резюмував керуючий партнер АТ «Юскутум».
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас