Ціна на електроенергію для населення з 1 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на електроенергію для населення з 1 жовтня

Енергетика
6205
Finance.ua як портал, що дбає про економію і стежить за тарифами, дізнався від Міністерства енергетики про ціну на електроенергію з 1 жовтня.
Як повідомив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко на засіданні аукціонного комітету з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, було затверджено примірні договори щодо купівлі-продажу електричної енергії:
- між НАЕК «Енергоатом» і постачальником універсальних послуг;
- між НАЕК «Енергоатом» і оператором систем розподілу – для компенсації технологічних витрат електричної енергії на розподіл.
Також було затверджено форми додаткових угод до таких договорів.
У договорах прописано порядок купівлі-продажу електричної енергії, дії сторін у разі тимчасового призупинення або зменшення продажу (відпуску) електричної енергії тощо.
З 1 жовтня ціна електроенергії буде знижена для 80% побутових споживачів і становитиме 1,44 грн/кВт.год за умови споживання до 250 кВт.год.
«Це остаточний етап нормативної підготовки до запуску фінансової моделі ПСО з 1 жовтня цього року. Ми узгодили деталі нових договорів купівлі-продажу з НАЕК «Енергоатом», постачальниками універсальних послуг та ОСР, щоб забезпечити стабільне і надійне електропостачання населенню в умовах роботи нового механізму ПСО», – наголосив Юрій Власенко.
Нагадаємо, Кабінет міністрів 11 серпня ухвалив постанову про зниження тарифу на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт.год.
Раніше Кабмін оприлюднив «Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки». Згідно з документом, в 2022 році тарифи зростуть на 6%, в 2023 році — на 5%, в 2024 році — на 5%.

Довідка Finance.ua:

Поради, як менше платити за електрику: замініть лампи розжарювання енергоефективними LED-лампами;
  • використовуйте місцеве освітлення та вимикайте світло, коли виходите з кімнати;
  • не закривайте джерела світла, розсовуйте штори і використовуйте природне освітлення;
  • використовуйте датчики руху;
  • купуйте побутову техніку з енергоспоживанням класу «А» і вище.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас