Уряд затвердив вимоги до електронних аукціонів з продажу земельних ділянок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив вимоги до електронних аукціонів з продажу земельних ділянок

Казна та Політика
210
Кабінет Міністрів затвердив вимоги до забезпечення публічності та прозорості земельних торгів у формі електронних аукціонів з продажу та передачі в користування земельних ділянок.
Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 22 вересня.
Постановою «Деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису)» затверджено технічні вимоги до підготовки та проведення електронних торгів.
Зокрема, визначено порядок:
  • оприлюднення результатів торгів;
  • повернення реєстраційних гарантійних внесків учасників, а також винагороди, що сплачується переможцем земельних торгів оператору електронного майданчика;
  • відшкодування витрат на підготовку лота для продажу;
  • порядок та строки внесення плати за продаж земельної ділянки чи плати за користування земельною ділянкою;
  • порядок реалізації переважного права купівлі земельної ділянки у власності у разі продажу її через електронний аукціон.
Також встановлено технічні вимоги до проведення повторних торгів; порядок функціонування та адміністрування електронної торгової системи відповідно до Земельного кодексу України.
У документі зазначається, що введення в дію постанови дасть змогу підвищити економічну ефективність проведення земельних торгів.
Нагадаємо, 1 липня 2021 року в Україні офіційно оголошено старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарські землі можуть лише фізичні особи – громадяни України з обмеженням у 100 га в одні руки. Питання продажу землі особам без громадянства та іноземцям вирішуватиметься на загальнонаціональному референдумі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас