Понад 700 мостів потребують термінового ремонту, у 160 з них стан наближений до аварійного — «Укравтодор» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 700 мостів потребують термінового ремонту, у 160 з них стан наближений до аварійного — «Укравтодор»

Казна та Політика
177
Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») в рамках національної програми відновлення мостів, що стартувала в квітні 2020 року, підрахувало кількість мостів, що підлягають ремонту.
Як повідомляється на сайті «Укравтодору», сьогодні обстежено 73% мостів на дорогах державного значення і 25% – місцевого. За підсумками обстеження 53% всіх штучних споруд не відповідають нормативним вимогам.
Першочергового ремонту потребують 710 мостів, стан 160 з них наближений до аварійного.
«Деякі з цих мостів перебувають у критичному стані, тому їх оновлення є предметом національної безпеки», — заявив заступник голови «Укравтодору», координатор Національної програми відновлення мостів Андрій Івко.
У 2021 році заплановано відновити близько 165 мостових споруд — фінансування програми становить 4 млрд грн.
За даними «Укравтодору», зараз на завершальному етапі ремонту перебувають 138 об’єктів — це більше 83% від запланованого обсягу.
Всього за 16 місяців роботи Національної програми відновлення мостів відновлено 296 штучних споруд.
«Важливим досягненням є завершення низки об’єктів, будівництво або ремонт яких були розпочаті багато років тому, але вони так і не доведені до завершення», — підкреслили в «Укравтодорі».
У Держагентстві автодоріг також відзначають, що, крім безпосередньо відновлення інфраструктури, Національна програма відновлення мостів має і супутні ефекти, які позитивно впливають на економіку країни.
За попередніми розрахунками Національна програма додає майже 1% до зростання ВВП за п’ять років завдяки підрядам для українських підприємців; створює 3,25 тис. робочих місць для мостовиків, 15,6 тис. робочих місць для суміжних галузей; генерує 3,65 млрд грн щороку в навантаження вітчизняної промисловості на видобуток і виробництво матеріалів для відновлення мостів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас