Hyundai створить найменший аеропорт у світі — спеціально для 200 аеротаксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai створить найменший аеропорт у світі — спеціально для 200 аеротаксі

Технології&Авто
369
Британський стартап Urban-Air Port у співпраці з підрозділом UAM компанії Hyundai має намір зайнятися вибудовуванням інфраструктури для повітряного таксі. У планах компаньйонів — будівництво і запуск першого в світі повністю діючого міського аеропорту (також відомого як вертипорт) під назвою Air-One.
Про це повідомляє видання interestingengineering.com.
Згідно з прогнозами експертів у царині розвитку електротранспорту, eVTOL досягне $1 трлн в наступні 20 років. Однак тільки 3% інвестицій в галузь в цьому році було спрямовано на створення інфраструктури для аеротаксі — незважаючи на те, що експерти NASA попереджають, що недостатньо розвинена інфраструктура може бути найбільшою перешкодою на шляху розвитку міського аеротранспорту. Urban-Air Port прагне вирішити цю проблему, і її зусилля були підтримані партнерством з підрозділом Hyundai UAM.
“Угода з підрозділом Hyundai Motor Group допоможе втілити наш проект в життя. Ми плануємо побудувати сотні міських повітряних портів по всьому світу, щоб міцно зайняти цю нішу і сприяти швидкому розширенню міської повітряної мобільності в найближчі 10 років”, — прокоментував Рікі Сандху, засновник Urban-Air Port.
Air-One стане найменшим аеропортом у світі. Перший з 200 аеропортів, які компанія побудує в найближчі 5 років, з’явиться в Ковентрі (Великобританія), в місті, яке є історичним центром автомобільної та аерокосмічної промисловості. Вдале розташування міста означає, що Air-One забезпечить легке сполучення з іншими містами по всій країні.
Новий проект показує, що потрібна масштабна робота, перш ніж літаки eVTOL стануть комерційно життєздатним і поширеним видом транспорту. На щастя, інші фірми також наполегливо працюють над створенням цієї інфраструктури, наприклад, німецький стартап Lilium, який оголосив минулого року про будівництво “стартової мережі” у Флориді. Планується побудувати 14 майданчиків.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас