Рада пропонує розширити повноваження Рахункової палати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада пропонує розширити повноваження Рахункової палати

Казна та Політика
164
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 2743 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективності використання коштів соціального страхування».
Відповідне рішення підтримали 243 народні депутати.
Так, у пояснювальній записці зазначається, що проєкт закону розроблено з метою забезпечення належного фінансового аудиту та аудиту ефективності використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування Рахунковою палатою.
Метою проведення такого аудиту є встановлення фактичного стану справ та надання оцінки продуктивності, результативності і системності використання коштів, що спрямовуються на соціальне страхування громадян, розпорядниками зазначених коштів.
Законопроєктом вносяться зміни до деяких законодавчих актів України, якими передбачено зарахування коштів, що надходять від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до Державного бюджету України, та використання їх на цілі, передбачені законодавством про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Окрім цього, проєктом закону пропонується надати повноваження Рахунковій палаті щодо здійснення фінансового аудиту та аудиту ефективності використання коштів фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас