Електромобіль Lightyear One з сонячними панелями надійде в продаж наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобіль Lightyear One з сонячними панелями надійде в продаж наступного року

Технології&Авто
466
Перший електромобіль Lightyear One вартістю $170 000 надійде в продаж вже в першому кварталі 2022 року. Його головні особливості – вбудовані в корпус сонячні панелі і запас ходу 725 км при батареї на 60 кВт/год.
Про це повідомляє Electrek.
Голландський стартап Lightyear був заснований в 2016 році командою інженерів, які раніше працювали в ASML, Tesla і Ferrari. Спочатку компанія спеціалізувалася на модернізації існуючих електромобілів від інших брендів – два роки тому Lightyear навіть реалізувала один зі своїх концептів на базі седана Model 3 від Tesla. Однак пізніше компанія переключилася на проектування власних продуктів і показала концепт-кар One.
Прототип Lightyear One був представлений наприкінці 2019 року. Тоді ж компанія заявила, що на одній зарядці електромобіль зможе проїхати не менше 725 км, а в ході недавніх випробувань довела це – перша модель подолала 710 км. Електрокар їздив по колу на треку протягом 10 годин, зупиняючись тільки для заміни водіїв. Акумуляторний блок на 60 кВт/год разом із запатентованими сонячними панелями дозволив зберегти середню швидкість на рівні 85 км/год.
Електромобіль Lightyear One з сонячними панелями надійде в продаж наступного року
Цього літа стартап також оголосив про велику угоду з фінською компанією Valmet Automotive – остання надасть Lightyear виробничі потужності свого заводу в Фінляндії. Ця угода вперше підтвердила серйозність намірів стартапу – раніше у Lightyear не було майданчика для випуску електромобілів.
Перші прототипи Lightyear One повинні зійти з конвеєра на початку 2022 року, а серійне виробництво буде налагоджено вже наприкінці другого кварталу.
Електромобіль Lightyear One з сонячними панелями надійде в продаж наступного року
Серія успішних випробувань залучила до стартапу Lightyear увагу великих інвесторів. Страхова корпорація DELA виділила голландській компанії $62 млн.
Підтримка з боку DELA довела загальну суму залученого капіталу Lightyear до $110 млн. Це порівняно невелика сума для автомобільного сектору, але її має вистачити для випуску обмеженої партії електромобілів преміум-сегмента.
Розробник не розраховує на поставки рівня Volkswagen, Ford або Tesla. За перший рік виробництва Lightyear збирається реалізувати 100 автомобілів, які принесуть автовиробникові близько $17 млн.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас