Рада врегулювала строки надання адмінпослуг під час карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада врегулювала строки надання адмінпослуг під час карантину

Казна та Політика
275
Верховна Рада на пленарному засіданні 21 вересня ухвалила в цілому законопроект № 5454 щодо перебігу строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину.
Відповідне рішення підтримали 319 народних депутатів.
Проект закону розроблено з метою врегулювання питання зупинення перебігу строків звернення за отриманням адміністративних послуг, визначених законом, у разі встановлення урядом карантину на період, необхідний для ліквідації спалаху особливо небезпечної інфекційної хвороби, у тому числі COVID-2019.
Документом пропонується визначити, що від дня припинення карантину перебіг строків звернення за отриманням адміністративних послуг продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.
Зазначається, що встановлення карантину не є підставою для зупинення строків надання адміністративних послуг, визначених законом, суб’єктами надання адміністративних послуг.
Нагадаємо, 17 березня 2020 року, в самому початку пандемії та карантину в Україні, Верховною Радою України було ухвалено Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 530-IX.
Після набрання чинності цим законом строки надання будь-яких адміністративних та інших послуг, фактично, стали необмеженими, а подані документи для отримання відповідної послуги почали розглядатися суб’єктами надання адміністративних послуг, в деяких випадках, кілька місяців.
«Вже понад рік в Україні на період карантину скасовані всі терміни розгляду адмінпослуг, чим активно користуються деякі чиновники. Вони затягують розгляд звернень громадян, можуть навіть відмовити у певних послугах, посилаючись на Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб“. Отже, громадяни втрачають інструменти контролю над працівниками органів місцевого управління. Через те, що карантин все ще триває – виникає потреба виправити дану ситуацію», — пояснювали необхідність ухваленого сьогодні законопроекту розробники, вказуючи, що він спрямований на відновлення перебігу строків надання адміністративних та інших послуг в умовах карантину.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас