Telegram випустив масштабне оновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Telegram випустив масштабне оновлення

Технології&Авто
498
19 вересня команда Telegram представила нову версію додатків для iOS (8.1) і Android (8.0.1).
Зокрема, за словами засновника Павла Дурова, оновлення містить найбільше нововведення, що поліпшує роботу месенджера. Telegram перейшов на систему зберігання значень int64 замість раніше використовуваної int32. В int32 став закінчуватися діапазон ідентифікаторів, і в разі досягнення ліміту користувачі не змогли б створювати нові акаунти, групи, канали і нових ботів.
Крім того, завдяки оновленню користувачі отримали можливість встановлювати окремі колірні теми для конкретних особистих чатів, ділитися інтерактивними емодзі, бачити, хто з членів групи прочитав їхні повідомлення, а також записувати трансляції та відеочати.
Колірні теми для чатів
Тепер користувачі можуть в будь-якому з особистих чатів встановлювати одну з 8 тем, створених дизайнерами месенджера. При цьому обрана тема застосовується відразу для обох учасників чату і буде відображатися на всіх пристроях з новою версією Telegram. Крім того, у кожної теми є денна і нічна версії.
Встановити тему можна, натиснувши на заголовок чату, потім на значок ⋮ на Android або ⋯ на iOS, після чого на “Змінити кольори”. В майбутньому месенджер обіцяє додати ще більше варіантів оформлення.
Інтерактивні емодзі
У новій версії користувачі можуть натиснути на деякі анімовані емодзі, щоб запустити додаткові ефекти на весь екран. Для цього емодзі потрібно відправити окремим повідомленням або просто натиснути на анімовану версію.
Якщо у співрозмовника відкритий чат, він побачить ефекти в той же момент. Вібрація телефону також синхронізована.
Набір емодзі з повноекранними ефектами обіцяють регулярно поповнювати.
Список тих, хто прочитав повідомлення
Також тепер в невеликих групах повідомлення будуть не просто отримувати позначку “Прочитано” (тобто галочки ✓✓), тільки-но їх прочитає хоча б один учасник, а користувачі зможуть ще й подивитися, хто саме з учасників прочитав повідомлення.
Інформація про те, хто прочитав повідомлення, зберігається тільки 7 днів після його відправки.
Запис трансляцій і відеочатів
У новій версії Telegram дозволив адміністраторам груп записувати не тільки звук, але і відео прямих трансляцій. Готовий запис зберігається в чаті Вибране. Адміністратори можуть включити запис в меню налаштувань трансляції/відеочату (значок ⋮ на Android, ⋯ на iOS).
Якщо чат записується, це буде позначено червоною крапкою поруч з назвою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас