«Укренерго» перейшло в управління Міненерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укренерго» перейшло в управління Міненерго

Фондовий ринок
179
Міністерство енергетики отримало статус керуючого рахунком у цінних паперах НЕК «Укренерго».
Про це повідомило Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України (SMIDA) в понеділок з посиланням на реєстр власників цінних паперів від 16 вересня.
Згідно з реєстром, власником 100% акцій «Укренерго» стала держава в особі Міненерго.
У повідомленні SMIDA йдеться, що Міненерго на виконання розпорядження Уряду України № 833-р від 28 липня 2021 року вжило заходів, пов’язаних з внесенням відомства як керуючого рахунком в цінних паперах НЕК, переданих йому в управління.
Як повідомлялося, зазначеним розпорядженням Кабміну погоджено пропозицію Міністерства економіки про передачу повноважень з управління корпоративними правами НЕК від Міністерства фінансів Міненерго.
Крім того, Міненерго отримало повноваження з управління корпоративними правами, що належать державі в статутному капіталі АТ «Магістральні газопроводи України», і функції з управління єдиним майновим комплексом держпідприємства «Оператор ринку».
«Оскільки Міністерство формує політику у сфері енергетики, передача цих повноважень сприятиме підвищенню ефективності роботи об’єднаної енергетичної системи, інтеграції українського в європейський енергетичний ринок», — підкреслили в Міністерстві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас