Міжбанк: що буде з курсом долара і євро в цю п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: що буде з курсом долара і євро в цю п'ятницю

Валюта
513
Ця п’ятниця на валютному ринку пройде під впливом двох основних факторів – активних розрахунків клієнтів з бюджетом за податками і закінчення робочого тижня. Перший з факторів традиційно працює на користь нацвалюти, оскільки бізнесу потрібна гривня для розрахунків з державою, і це збільшує пропозицію валюти на міжбанку. Другий – зазвичай знижує ділову активність на міжбанку. Вчорашнє зростання котирувань хтось сприймає як ситуативне явище, а хтось очікує, що це вже розворот ринку в бік подорожчання валюти. Від того, яка з точок зору переважатиме сьогодні серед великих гравців – і залежатиме психологічний настрій ринку щодо курсу і в кінцевому підсумку – тренд на міжбанку.
За прогнозом Finance.ua, обсяг операцій на торгах в п’ятницю буде щонайменше $125-165 млн при укладенні до 580 угод.
Після вчорашньої паузи сьогодні ми знову можемо побачити Нацбанк з купівлею $5 млн, щоб дати учасникам торгів “розуміння” про курс долара в частині того, як це собі бачить регулятор. Вдруге НБУ може вийти на торги тільки в разі істотних перекосів попиту і пропозиції.
Головним мотиватором на сьогодні для всіх клієнтів на міжбанку буде фактор бюджетних платежів.
Курси міжбанку, за нашими розрахунками, в п’ятницю будуть в межах: долар – коридор 26,60 — 26,85 грн, євро – коридор 31,25-31,60 грн.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,71 / 26,73
Євро – 31,45 / 31,48
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас