НКЦПФР змінила правила фінмоніторингу для гравців ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР змінила правила фінмоніторингу для гравців ринку

Фондовий ринок
345
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку внесла зміни до Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку.
Відповідне рішення НКЦПФР ухвалила на засіданні 15 вересня.
НКЦПФР на засіданні 15 вересня 2021 року своїм рішенням схвалила проєкт змін до Положення про здійснення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Комісія”, – сказано в повідомленні.
Що змінюється:
  • зміни стосуються віддаленої верифікації клієнтів в електронному режимі за допомогою сучасних баз даних, електронних документів та носіїв. Наразі усунуто ряд похибок при здійсненні самої процедури;
  • також верифікацію можна здійснювати за допомогою державного порталу послуг «Дія»;
  • з’явилась можливість здійснювати ідентифікацію клієнта торговця в кліринговій установі на підставі отримання інформації/даних від операторів організованих ринків для відкриття рахунку в цінних паперах дистанційно.
«Розроблені Комісією зміни значно спрощують більшість процедур завдяки використанню сучасних інформаційних технологій. Сподіваємось, що наші ініціативи стануть для учасників ринків капіталу ефективними та простими в практичній площині», – зазначив Юрій Шаповал, член НКЦПФР.

Довідка Finance.ua:

  • НКЦПФР раніше оновила перелік інвестиційних онлайн-проєктів, що мають ознаки фіктивності;
  • 5 серпня комісія зареєструвала специфікацію нового контракту – ф’ючерсу на іноземні цінні папери.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас